Skrivgruppen

skrivgrupp 2 (2)

Nu är skrivgruppen igång igen sedan en månad tillbaka. Vi är fem kvinnor som möts ungefär en gång i månaden på Djurö bibliotek och ger respons på varandras texter. Vi diskuterar och övar också på olika skrivtekniska redskap: Vilken stämning får man fram om man berättar något ur ett jag-perspektiv respektive ur ett 3:e person-perspektiv? Hur tillämpar man den dramaturgiska kurvan? Hur mycket ska författaren berätta/avslöja och hur mycket ska läsaren själv få lov att räkna ut? Vad är det som gör att en historia drivs fram fortare eller långsammare? Hur skriver man utifrån en episk- respektive poetisk grundsyn på skrivandet. Hur kan man laborera med olika språkliga stilarter?

Sådana och liknande frågeställningar försöker vi att tillämpa på våra egna och andras texter.

Just nu arbetar vi med skillnaden mellan berättande och gestaltning, något som kan revolutionera skrivande och som dessutom är mycket uppe i tiden.

Men en så enkel sak som en deadline att förhålla sig till, har också större betydelse för skrivandet än man kanske föreställer sig. Det är väldigt mycket lättare att arbeta med en skrividé om man vet att någon snart kommer att ta ställning till texten.

Som sagt är vi fem kvinnor som möts och det är nog idealstorleken för en skrivgrupp om alla ska hinna komma till orda, men möjligheten att bilda egna grupper finns förstås. Om du skulle vilja ingå i en skrivgrupp: kontakta mig så ska jag försöka föra ihop dig med likasinnade. (Arrangemanget är gratis.)

helenanystedt@gmail.com

Konst & Kultur Djurö/Stavsnäs står som arrangör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s