Ehrenström

IMG_1914

På torsdagskvällarna träffas ett gäng dårfinkar i Djurö kulturhus för att försöka skriva ihop ett manuskript om J.A Ehrenström. Hans familj finns representerad på Djurö genom att hans far ligger begravd på Djurö kyrkogård och själv ägde han herrgården Djurönäs, som tråkigt nog brann ner till grunden (fast det var drygt hundra år efter att Ehrenström sålt den och flyttat till Helsingfors).

IMG_1913

Ehrenström själv närde ett hopp om att dra sig tillbaka på det dylliska Djurö (som visade sig vara inte alls särskilt idyllisk), men intriger och förräderi kom emellan. Jag ska inte avslöja vad han råkade ut för, men säkert är, att det var dramatiskt nog till att skriva ett skådespel om.

IMG_1896

Spektaklet väntas uppfört i och omkring Djurö kyrka eftersom flera av begivenheterna ägde rum just där. När stycket kommer att framföras är ovisst. Det beror på hur det går med författandet av manus och att öva in skådespelet. Det är ett så spännande och unikt projekt, att man har kommit överens om att det får ta den tid det tar. En försiktig gissning pekar dock på sommaren 2019.

gRUBBLER PÅ MANUS

Säkert är dock att huvudpersonen kommer att spelas av Ove Palmkvist och att han kan gestalta Ehrenström, det är jag helt övertygad om.

smider på intrig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s