Är inte båtfärder en slags kultur?

Vad har båtar med kultur att göra? Jo men är det inte ens slags kultur? Jag vet många som lever sitt liv för att få pyssla med båten och sen finns det ju andra – kanske de flesta – som vill ha så lite besvär som möjligt med själva båten, men som älskar att komma ut på vattnet. Som älskar den där ilningen av välbehag, när båten stävar ut från hamnen. Det ger en frihetskänsla som ingenting kan slå.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det behöver inte alltid vara bakande solsken, för att en båtfärd ska vara en njutning. I själva verket är det en skönhetsupplevelse att se dagrar komma och gå. Vilket motiv kan slå Djuröbron i motljus, när solfläckar vandrar fram och tillbaka över vågorna?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eller vad kan vara vackrare än ett litet skär, när fåglarna ciselerar fram mönster i himlen ovanför de vita stenarna. Då är det vackrare än den underbaraste tavla. Vattenstänkta hälsningar från Kanholmsfjärden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s