Fuktfläcks fantasier

Fuktfläcks fantasier

När jag var liten brukade jag ligga och titta upp i taket i vår sommarstuga. Yttertaket var lite trasigt för det var ett gammalt hus även om jag älskade det. När det regnade letade sig vattnet in i undertaket och slog ut i stora rosor på brädorna där ovanför mig i kojsängen.

När jag inte kunde sova brukade jag roa mig med att följa mönstret i dessa fuktfläckar och försöka föreställa mig att de föreställde ansikten. Det var inte svårt. Kvisthålen blev till ögon och var det bara ett hål gick det lätt att föreställa sig antingen att figuren bar en huvudbonad som gjorde att det ena ögat var dolt eller också att figuren vände sig så att bara ena ögat var synligt. Ibland var ansiktena vackra men för det mesta var de groteska: halvt djur -halvt människor. Ibland präglades de av starka känslor som gjorde att de var helt förvridna.

Ända sedan den gången har jag varit upptagen av att leta efter ansikten i de mest skiftande ytor. Det kan vara i en brasa eller glöden efter en sådan, det kan vara kartor eller boaserade väggar eller vad som helst. Jag brukar kalla det för fuktfläcks fantasier. Ibland hittar jag också på historier om de gestalter som dyker upp.

Detta smittar naturligtvis också av sig när jag tittar ner i vatten .t,ex. i denna kaskad av vatten och bubblor. Låt oss gå på upptäcktsfärd i vattnets magiska värld.

Inom parantes kan jag nämna att också denna bild är gjord med textilfärg på bomulls satin och mäter 70 x 160 cm.

God upptäcksfärd.    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s