Triptyk

Förra veckans bild var en skiss till den triptyk som jag lägger ut i dag (se nedan). Den är målad med vanliga textilfärger på bomullsatin och består av tre separata bilder på 65 x 145 cm (i allt 195cm brett om delarna hänger tätt intill varandra).

Det som är kul med att göra en liten skiss och en stor ”färdig bild” är att det går att gömma diverse figurer bland formationerna. I denna triptyk finns åtminstone 4 dansande par. Jag har lagt in dem eftersom jag upplever tångens rörelser som en slags dans. Där finns också flera ansikten, händer och andra figurer som våra hjärnor inte kan låta bli att läsa in i sjögräsets oförutsägbara mönster.

Jag föreställer mig att min triptyk kan användas både sakralt och profant. Den platsar överallt från vardagsrum till över altaret i ett tempel eller en kyrka.

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s