Ny manusgrupp

 

20191204_131546

Så blev vi färdiga med Ehrenström. Det känns lite tomt för vi har arbetat på projektet i nästan två år. Och vi arbetade så hårt att det till slut kändes som om man aldrig mer skulle våga sig på något nytt teaterprojekt.

20191204_131819

Men efter ett par veckor börjar det kännas tomt att inte ha några att bolla händelseförlopp och repliker med. Därför har vi startat en ny manusgrupp, där vi kommer försöka att sticka ihop ett manus.

20191204_131711

Vi har startat med att jag försöker förmedla mina erfarenheter av att skriva och vad man ska tänka på när man stickar ihop en berättelse. Eftersom jag just i dagarna håller på och arbetar på slutet av min roman är ämnet högst aktuellt för mig.

79282962_1454034868085450_1607319325012656128_n[1]

Hur tätt  ska man redogöra för maskerna i den väv som utgör rollkaraktärernas personlighet och deras drivkrafter? En spännande fråga, där jag inte känner något annat svar än att arbeta fram scen efter scen för att sedan i efterhand avgöra om det var för mycket eller för litet.

Det är en mycket långsam process och utan tvivel arbetar professionella ”skrivmakare” mycket effektivare. Men själv känner jag inte till någon annan metod som fungerar om den nu gör det. Det får väl visa sig.

2 svar till “Ny manusgrupp

 1. Har ni filmat Ehrensvärd? Det var ett bra och intressant innehåll som ALLA på åtminstone Djurö borde se! Eller kör ni några tillfällen i vår? Annonsera ut i god tid så att vi kan bjuda in släkt och vänner!

  Gilla

  • Hej Maria
   Tack för dina välvilliga kommentarer.
   Ehrenström är inspelad och ligger nu på Youtube. Försök med antingen namnet Ehrenström eller Ö-teatern.
   Vi har pratat lite om att evt. spela den ett par gånger nästa sommar på vita grindarna. Om det blir verklighet lovar jag att höra av mig till dig.
   Varma hälsningar från Helena

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s