Nyårsrevy

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu har Skärgårdsteatern på allvar börjat repa på nyårsrevyn. Premiär är planerad till 19 januarii Byskolan i Stavsnäs. Det blir spännande att se om vi kan hålla tidsplanen. För närvarande repeterar vi två gånger i veckan men det är inte omöjligt att det så småningom blir nödvändigt att utöka det med ytterligare en kväll. Det är mycket som måste klaffa i en revy. Det är kanske den kulturform där timing är allra mest nödvändigt, så alla medverkande måste veta på sekunden vad de ska göra.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu låter det som om repetitionerna är gravallvarliga och ytterst krävande. Så är det naturligtvis inte hela tiden. Revy som är skriven av Leni, men Marianne Ahnland har skrivit de flesta sångtexterna. Flera av idéerna till scener är ett resultat av stunder då vi medlemmar i skärgårdsteatern har suttit spånat och vridit oss av skratt. Så är det också på repetitionerna. Inte sällan blir vi inspirerade till att bygga ut episoderna, så på nuvarande tidpunkt ändrar sig manuskriptet fortfarande en del. Vi får se när det blir nödvändigt att spika repliker och sånger.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Årets revy har namnet: Mannen från Lodna och utspelar sig på ett båtvarv på Djurö, där det händer det mest oväntade händelser som på ett eller annat sätt speglar eller driver med sånt som inträffat i Djurö, Stavsnäs, Vindö och Barnvik.  Naturligtvis får också  myndigheter och lokalpolitiker en känga.

Av bilderna framgår säkert att det mellan benhårt arbete finns plast till riktigt många skratt.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s