Vattnets hemlighetsfulla värld

Här kommer sista delen av rapporten från Penselns sommarutställning i Kulturhuset.

IMG_2408

Det kom förvånansvärt mycket folk när man tänker på vår förhållandevis begränsade marknadsföring. Vi uppskattar att det kom bortemot hundrabesökande.

IMG_2407

I det här avsnittet visar jag enbart mina egna (Helenas) bilder. Vill man se vad Birgitta, Cecilia, Kerstin och Eva målade får man gå in på tidigare avsnitt av Kulturmakeriet.

Båt mot vänster

Mina två bilder av segelbåten visar hur jag försöker arbeta. Ibland kan bilden bli mycket annorlunda om den blir spegelvänds.  Jag experimenterar mig fram.

Båt mot höger

Så det nog framgår är jag som besatt av vatten: segling, sjögräs och tång. Vågor som kommer rullande in mot land, speglingar, fräsande böljor. Jo det blir nog så småningom till en hel utställning som bara ska handla om ”Vandskvulp”.

Solnedgång

Jag kan inte komma ifrån idén om att utforska hur vattnet framtonar i olika situationer. Jag vill berätta om färger, konsistens och kraft.  Särskilt när jag ser tång kan jag inte låta bli att försöka dokumentera det med min kamera. Det är faktiskt helt osannolikt att den (kameran) fortfarande har undgått drunkningsdöden.

Strandbölja

Jag vill frysa upplevelsen när man kastar sig ut i vattnet och blir ett med det och hur det speglar himlen och släpper motvilligt ifrån sig vissa upplysningar om botten, men vad som finns däremellan förblir för det mesta en hemlighet. Vattnets hemlighetsfulla värld.

Tångvagga

Mitt nästa experiment ska nog handla om skum. Om jag har tur ska jag till nästa år mata er med bubblor, fradga och brus.

Fantasi

Ja och så var det det här med musik. Jag tycker att det finns en koppling mellan vatten och musik. Båda två har rytmer och förmedlar liv.

Musiker 1

Bubbel, bubbel, fräs,  Dunk, dunka dunk dunk. Var det en trumma eller vågor som slog mot en strand?

Musiker 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s