Penseln i Djurö Kulturhus

Kerstins plakat 3_redigerad-1

Den 15,16 och 17 juli (kl. 12 – 16) ställer Föreningen Penseln ut i Djurö kulturhus.

Utställningen är resultatet av våra måndagsträffar i Kulturhuset som vi redovisar här. För den som önskar att bli en del av vår gemenskap  och arbetslag är det bara att komma till Kulturhuset på måndagar mellan 12 – 14.30. Nu har vi slutat för säsongen men startar igen i september.

Det är dock inte varje måndag som vi har måndagsträff. Den sista söndagen i varje månad har vi öppen krokis i Kulturhuset mellan kl. 13 och 15. Och måndagen efter  vi haft  krokis så ställer vi in det vanliga måndagsmötet.

Att krokin är öppen betyder att vem som helst är välkommen att teckna ihop med oss utan någon anmälan i förvägen. Ta bara med dig egna konstnärsmaterial (förslagsvis block och (färg- eller- blyertzpennor) och lägg 100 kr till modellarvode eller bli medlem i föreningen penseln  till 300 kr/ år.

Våra krokismöten går till på så sätt att vi sitter i rundkrets runt modellen. Vi brukar börja med några 2 minuters ställningar och går så småningom över till längre och längre pass, för att sluta med ställningar som tar 15 min. Vi har ingen lärare och brukar inte visa våra teckningar för varandra. Det betyder att ingen behöver sitta och spänna sig inför vilket omdöme teckningarna ska få av de andra. Det förekommer dock ibland att vi på eget initiativ visar fram några eller någon teckning för varandra och ber om respons. Och då ger vi det förstås med glädje.

Om du vill kolla när det nu var det var öppen krokis, så titta på anslagstavlan utanför kulturhuset (på Sollenkrokavägen) eller gå in på Konst & Kulturs hemsida. Där har Penseln fått lov att ha information om sin verksamhet.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s