Vårfest i Konst & Kultur

 

Dagen före nationaldagen förbyttes den osannolika sommaren i kylslagen vår. Genom skärgården drog en isig vind som gjorde att bina i de nyss anlända bikuporna på Sörbyvägen inte vågade sig utanför kuporna.  Det var också den här dagen då Konst och Kultur Djurö Stavsnäs skulle ha sin stora Vårfest. Med stort besvär hade festkommittén rest det stora Partytält på grusplanen utanför Byskolan i Stavnäs.

När undertecknad anlände till festplatsen en timme innan evenemanget blev jag helt förskräckt. Det var bara stommen till partytältet som var rest. Resten av tältet låg ihop packat under stommen. Väl inne i Byskolan visade det sig, att man i sista stund hade insett att det skulle bli för kallt att sitta utomhus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inne i huset började förberedelserna ta form. Den stundande smakprovet på höstens revy repeterades igen en sista gång. Kaffekoppar och desserttallrikar ställdes på plats i köket. Musikerna från Vassrugg bar in sina instrument och vips så var festen ett faktum.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Först en halvtimmes mingel. Man måste ju damma av alla nyheter efter den mörka vintern. Och sådant görs ju lättare till ett glas champagne. Sen steg den nya förmannen Lotta Lagerman upp på scenen och hälsade hjärtligt välkommen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den eminente kocken Torsten Blomquist hade dukat upp ett frestande buffébord ute på gården och maten smakade lika härligt som den såg ut. Mellan huvudrätten och kaffet visade Skärgårdsteatern ett smakprov ur höstens revy: Mannen från Lodna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Knappt hade publiken hunnit dricka ur sitt kaffe för det lokala dansbandet ”Vassrugg” spelade upp till dans. Jag vill lova att det blev virvlat lurviga ben i den gamla Byskolan. Det var idel gamla godingar där också publiken kunde sjunga med på refrängen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Själv lämnade jag lokalen vid halv elva tiden och törs inte ens gissa hur länge man höll på.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s