Kyrkokören

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hösten är på väg och som tecken på det har kyrkokören igen börjat sin verksamhet. Nästa uppsjungning blir i Djurö kyrka på den 8:e oktober kl. 11. Traditionen trogen ska kyrkan någon gång nu under skördetiden hålla en gudstjänst där vi bygger upp ett överflödsbord i mitt i kyrkorummet. Efterngudstjänsten är det kyrkkaffe med varmkorv i kyrkstugan. Då auktioneras innehållet på överflödsbordet bort. Det kan vara burkar med egenhändigt tillverkad sylt eller marmelad. Det kan vara knippen med grönsaker eller en säck med potatis; vad som helst som får oss att tänka på skördetiden. Hela gudstjänsten ska vara en tacksägelse över alla de rika gåvor som marken ger just nu. Idealiskt vore förstås om man kunde skaffa fram en kärve av något sädesslag att dekorera bordet med, men sådana är ju som bekant inte så vanliga länge efter att bondesamhället har gått i graven.

Hur som helst ska vi hålla auktion på alla dessa matnyttiga varor. Pengarna ska gå till församlingens diakoni d.v.s. till dem i församlings som har det svårt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

En av de varor som ska med på auktionen är en stor mängd lavendelpåsar. De har tillverkats av barnkören. För den kören har också startat upp och ibland deltar helt upp till dussintalet barn.

Jo det är riktigt. Barnkören ska också medverka den 8:e oktober. De ska sjunga flera sånger tillsammans med vuxenkören och en sång alldeles själva. Med tanke på hur de lät när jag var där och fotograferade ska det bli ett sant nöje att sjunga tillsammans med dem. Och jag lovar att repertoaren är minst sagt medryckande.

 

Fick jag förresten sagt att både vuxenkören och barnkören gärna vill ha flera medlemmar? Det är bara att dyka upp i Klockargården på onsdagar: klockan 15 om man är barn och klockan 19 om man är vuxen. Då tränar kyrkokören tillsammans med Djurös ”nya” kantor Britt Wennberg. Hon är ett fynd för församlingen och spelar piano på ett så medryckande sätt att man måste sjunga med, antingen man är bra på det eller ej.

Det behövs inga förkunskaper för att vara med i kyrkokören. Du behöver varken kunna noter eller vara troende. Huvudsaken är att du tar med dig din sångarglädje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s