Ett Drömspel

Början andra akt drömspel

Nu börjar tiden närma sig och i byskolan i Stavsnäs råder full aktivitet. Som nog de flesta ortsbor känner till vid det här laget så håller man på att repetera in Strindbergs Ett drömspel som ska ha premiär den 25 juni. Det är samma ensemble som i Fröken Julie, men utökad med 10–12 personer i olika åldrar.

Teaterstycket som är det som Strindberg själv tyckte mest om är förunderligt aktuellt än i dag. Det består av många intensiva dialoger och tänkvärda monologer. Och så känner man verkligen igen sig från drömmarnas overkliga värld, där man hela tiden väntar på något och där det alltid kommer något emellan som gör att man blir handlingsförlamad. Som namnet antyder är det ett drama som utspelar sig i drömmen och därför är alla skådespelarna klädda i nattkläder.

rättänk

På Byskolan har det byggts upp två scener; en liten och en stor och det är meningen att det ska projiceras upp scenografi på väggarna bakom scenerna. Och av det lilla som avslöjats tror jag att det blir storslaget, liksom den musik som komponerats enkom för detta verk.  Kort sagt det drar ihop sig till en teaterupplevelse ut över det vanliga.

Följ med på en teaterrepetition och se vad vi har att vänta.

Stoldans drömspel_redigerad-1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s