Nu vänder det snart

Nu släcks dagen
Knappt utan gryning.
Grånad visar landet upp sig i skymningsblå stund.
Halvt gömd bakom öarnas skog står en måne
Som snart ska vandra över valvet och sjunka
I söder flimrar ljus över tinnar
där dagen dör ut för att slockna för gott
Och vi står övergivna med våra minnen
I skymning med ansiktet vänt emot ljuset
Där allting blir B L Å T T
 

Ett svar till “Nu vänder det snart

  1. Hej Helena!
    Alvaro och jag Marianne har nu lyssnat till och tittat på din zoomföreläsning om Eriksbergsskogen härifrån andra sidan av Atlanten i Uruguay med stort intresse. Jag har ju själv tillbringat mycket sommartid på Sagalid som barn när jag och min syster Helena lekte tillsammans med dina äldre kusiner. Senare år 1994 bodde jag dessutom i den lilla stugan på Eriksberg nere vid vattnet som du visade en bild på. I Eriksbergsskogen har jag i hela mitt liv plockat bär och svamp så jag känner varenda stig där och även hela kuststräckan du beskriver så fint från Djuröbron och ut mot Kanholmsfjärden. Tack Helena för din mycket intressanta föreläsning med fördjupad historisk skildring av också min hembygd. Det känns faktiskt ännu mer så när jag befinner mig så långt borta.
    Kramar till dig från Marianne och Alvaro

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s