Penselns utställning i Djurö kulturhus

Fredag den 14 juni, lördag den 15 juni och söndag den 16 juni kl. 12 -16 har föreningen Penseln sin årliga utställning i Djurö Kulturhus – mitt emot ICA Djurö.

I år är vi fem penslar som ställer ut: Eva Hannerz som är en ”textilare” som tycker om att måla och leka med färger och uttryck i olika former.

Höstlöv Eva

Kerstin Carlsson  vars lyriska målningar är präglade av kärlek till naturen och skärgården.

dav

 

dav

Cecilia Gustavsson låter förra årets pippifågel får illustrera årets tema för henne, djur i ”parti och minut”. Hon konstaterar  att det har varit en utmaning för henne att måla djur, för de har visst en själ och det gäller att få en skymt av dem i tavlorna.
Cesses utställningsbild

Birgitta Klang målar impressionistiska och stämningsfulla akvareller. Hon tvekar lite om hennes sätt är den traditionella akvarellkonsten med skira färger och tydliga motiv. Hon tycker mycket om färg och trivs bäst åt det abstrakta och experimentella hållet, där färgerna får leva sina egna liv och styra det som bilden ska visa. Hon vet aldrig från början hur hennes bild kommer att se ut i slutändan, motiven som framkommer formas utifrån det som kan ses i färgernas samverkan.

birgittas bild beskuren

Till slut är det undertecknad: Helena Bruun-Nystedt som i år har valt att skildra vattnets möte med de badande människokropparna.

dav

Vattenbad 3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s