Naturreservatet Hamnskogen Eriksberg

 

Idag invigdes Naturreservatet Hamnskogen Eriksberg. Och redan innan kulturpamparna hade hunnit anlända, var där mycket folk på plats. Byalaget hade rest ett stånd där det delades ut saft och bullar.

IMG_2335

Konferencier vid högtidligheten var Marlene Lilja, som också berättade om vad man kan uppleva i den del av Sjöhistoriska stigen som ligger i Hamnskogen. Liksom August Boj , Leif Eng, Benkt Cnattigius, undertecknad samt Anna Gabrielsson från Värmdö kommun är hon (Malene Lilja) med i den arbetsgrupp som försöker vidareutveckla stigen.

IMG_2344

Nästa ute bland talarna kom från kommunen. Det var Viveca Jansson. Av henne fick vi veta vad det betyder att Hamnskogen nu blivit ett Naturskyddsområde.  Därnäst var det tid för andraklassarna i Djurö skola att läsa upp poesi, som de själva hade skrivit.

IMG_2358

Djurö Kyrkokörs barnavdelning sjöng under ledning av vår fantastiska kantor; Britt Wennberg som spelade gitarr till. (Det är inte så lätt att få ut ett piano i skogen).

IMG_2367

Den som klippte snöret var Fredrik Sneibjerg ordförande i Kultur- och Fritidsnämnd. Solen sken och t.o.m. myggorna höll sig märkvärdigt lugna. Kort sagt, det blev en fin markering av en milstolpe i bygdens utveckling och ett fint tillfälle för bygdens invånare att mötas.

IMG_2398

Ett svar till “Naturreservatet Hamnskogen Eriksberg

  1. Tack alla som var med idag, både barn och vuxna! Djurö Byalag är stolta och glada idag att detta kommit till, efter många års hårt arbete, Nu går vi in i en ny fas då vi ska vi vårda och sköta om vårt naturreservat. Tack Fredrik Sneibjerg, Deshira Flankör, Fredrik Nornberg och Johanna Tegelstam som kom och invigde naturreservatet idag. Vi uppsksttar att ni var med oss denna historiska dag!
    Karin Österman, ordf Djurö Byalag

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s