Den konverterade frestelsen

Entre med tunga bilder till utvald bild

Nu närmare sig påsken, då jag ska visa ”Den konverterade frestelsen” i Djurö kulturhus (det lilla gula huset mitt emot ICA Djurö och som är närmaste granne med Klockargården). Utställningen är öppen skärtorsdag 29/ 3, långfredag 30 /3 samt påskdag 1/4 från kl. 12 – 16. D.v.s. på påskdagen öppnar vi först kl. 12.30 eftersom jag och Arne måste hinna tillbaka från Påskgudstjänsten i kyrkan, där vi deltar i kyrkokören.

Helena o bildtäppe beskuren
”Den konverterade frestelsen” är egentligen en parafras på Jesus frestelse i öknen under 40 dagar då Djävulen frestade honom. Jag brukar kalla det för en berättelse i bild och text, men egentligen borde den kallas för en berättelse i bild och ljud – eller bild och musik.

Upphängning 2 (1)

Det var nämligen så att jag ursprungligen hade fått iden till texten och utifrån den börjat skissa på en serie textilbilder. Det var på den tid då jag bodde i Köpenhamn. Jag kände då jazzmusikern Torben Kjær och berättade för honom om projektet. Han blev intresserad och gick hem och komponerade musik som han tyckte passade till min ide. Torbens musik påverkade i sin tur hur jag upplevde berättelsen.

Upphängning 2 (2)
I en period bollade vi musik och bilder fram och tillbaka och resultatet blev den bildsuit som jag nu ska visa i kulturhuset.

Hänger den för högt
Bilderna består av 12 textilbilder (Remazolfärger på bomull) a 84 x 120 cm. Dessutom finns texten att läsa på två stora A3 tavlor.

Torben kunde inte komma upp till Djurö, men hans musik spelas som bakgrundsmusik till utställningen.

Döden börjar dansa_förminskad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s