Penselns utställning i Djurö kulturhus

bIRGITTAS FISK_redigerad-1

Birgittas bild
Nu är Penselns utställning i Djurö kulturhus slut. Desto större anledning att visa den på bloggen. De som ställde ut var Cecilia, Birgitta, Kerstin, Stefan, Beatrice och undertecknad Helena

Cesses Cypresser

Cecilias bild

Så här har Cecilia tänkt angående sina bilder:

I år har jag bara lekt! Det började med att jag satt och tittade på två små guldramar, som legat och skräpat i flera år. Sedan funderade jag på gamla tiders silhuetter och till sist blev det två svävande figurer, svarta mot gul botten och i akryl, kanske inte särskilt betydande konstverk men rätt roliga att betrakta. 

Ett foto på en ensam man på en kobbe i skärgården blev upptakten till två akvareller, båda med titeln ”Enslingen på skäret”, fast ensling nr 2 är en cykel!

Dessutom har jag vänt på steken, dvs stänkt en ram (passepartout) full med färgfläckar och i den satt in en helt enfärgad akvarell, något att fundera på…

För övrigt ställer jag ut två krokier, inte särskilt bra för jag är inte duktig på det men dessa får duga, och några akryltavlor med spretande motiv. Mina älskade vallmoblommor är med i år också men det är ett av några äldre alster, som jag ska ha i en vagga att bläddra bland. 

Jag har äntligen snitsat till passepartoutskärandet och tom fått hörnen acceptabla, lycka! Det blir roligt med utställningen!!!

 

 

Av de andra utställarna har jag inte fått några texter, men jag kan berätta om Birgitta att hon är mycket impulsiv när hon målar och använder sig av otraditionella material när hon överför färgen till duken eller blocket. Inte sällan stryker hon ut den med träbitar, korkar eller uttjänta kontokort. När hon inte är nöjd med resultatet tar hon hem och skurar tavlan. Ofta vet hon inte vad slags bild hon vill måla, utan bestämmer det halvvägs in i bilden, när hon börjar urskilja vilket motiv färgen bildar.

Birgttas träd

Birgittas bild

Kerstin har sin stora inspirationskälla i naturen och blommor. Hon strövar gärna runt hela dagarna i skog och mark och när hon kommer hem målar hon vad hon har upplevt under dagen. Hon målar nästan bara i olja utom på vår måndagsträffar , då blir det akvarell , som torkar fort och kan bäras hem.

Stefan och Beatrice deltar inte i våra måndagsträffar utan är bara med på våra krokisdagar. Därför kan jag inte skriva något om deras tavlors tillblivningsprocess.

 

Stefans Sapmie

 Stefans bild

 

Kerstins vattenyta

 Kerstins bild

 

Beatrices skuggträd

 Beatrices bild

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s