Kroki

Sittande profil åtgärdad_med kontrast-1

Nu har Ehrenström äntligen vunnit över alla onda makter och det är tid över för annat, t.ex. krokiteckning.

Vi ”penslare” träffas oförtrutet varje måndag  mellan 12 och 15 i Djurö kulturhus och målar ihop. Den sista måndagen i varje månad byter vi ut måndagsträffen mot (öppen) kroki, men då försiggår det på motsvarande söndag mellan 13 och 15 -fortfarande på Djurö kulturhus (och alltså ingen träff på måndagen efter krokiteckning).

sittande , sedd uppifrån-kontrast-1

Vi har professionella modeller från studieförbundet Sensus, som f.ö. sponsrar oss. De tycker att det är rätt enastående att det anordnas kroki så här långt ut i skärgården och det är därför de stödjer oss ekonomiskt. Vi har både manliga och kvinnliga modeller.

För den som inte vet vad krokis innebär, betyder det teckning eller målning efter nakenmodell. Det är grunden för all övning i teckning och jag brukar likna det vid vad skalövningar är för de som ska lära sig att spela ett instrument.

Framifrån till midja intensitet 1

Vi kallar våra krokimöten för öppen krokis och det betyder att vem som helst får delta också utan förhandsanmälan. För de som inte är medlemmar av Penseln (det kostar 300 kr. per år) kostar det 100 kr i modellpengar per möte. Man måste förstås ta med sig egna målar- eller teckningsgrejor; så som block eller annat papper och pennor eller kol.

Man behöver inte ha några förkunskaper i teckning eller målning och om du inte speciellt ber om det, kommer du inte visa upp dina teckning för någon. Du kan bara göra dina egna oförpliktande erfarenheter av hur det är att försöka återge den nakna människokroppen på papper.

bakifrån1_kontrast

Vi har två krokitillfällen kvar innan jul: söndag 24 nov. samt söndag 15 dec. (i dec. blir det inte sista söndagen för att undgå att krocka med alla helgdagar).

Efter 15 dec. håller vi jullov till någon gång i januari- vi har ännu inte bestämt när.

Om ni läser detta och jag liksom nu i höst skulle involvera mig i så många teaterprojekt att jag än en gång glömmer att lägga ut Penselns tidsschema här på Kulturmakeriet (något som jag dock ska försöka bättra mig på), så titta på anslagstavlan utanför Djurö kulturhus. Där är det i alla fall spiksäkert att vi sätter upp information om krokiträffar och utställningar. Ett annat sätt att orientera sig om Penselns aktiviteter är att titta på Konst & Kultur Djurö Stavsnäs hemsida. Där brukar det också finnas information om oss.

IMG_1140  

4 svar till “Kroki

  1. hej jag är nakenbadare, nakensolare och krokimodell underbart känna mig helt naken som häromdagen inför damer och herrar deras blickar på mitt kön. ibland kan jag möta en blick.situationen är underbart fri och sexuell deras blickar smeker min nakenhet.jobbigt stå still länge men skönt slappna av helt naken i pausen.mmm, lyckokänslor.

    Gilla

  2. hej jag undrar om en krokigrupp särskilt mixat kön tänker på att ibland kan det ju vara så att modellen känner sexuell stimulans och erotisk lust att visa sig naken inför gruppen. pratade med en kvinnlig modell som är bisexuell och njuter och blir kåt av att vara naken och känna pirret i könet där hon står på podiet med deras blickar på sitt kön, bröst och skinkor. jag har ibland haft halvstånd på podiet särskilt om man möter blickar från tecknings elever. naken kåt inför allas blickar. älskar att vara krokimodell.

    Gilla

  3. hej nu ska jag snart åka till grancanarias naken strand och njuta av sol vind och vatten mot min nakenhet. det brukar vara skönt för en krokimodell som jag smeka min erektion pung och skinkor i solen förr var det swingers sex bakom playan på nära håll onanerade jag och såg på par som älskade både hetros och gays eller gruppers njutning.blottade mig inför publik de såg på min nakenhet. gudomligt juvligt.till utlösningen kom svindlande.

    Gilla

Lämna en kommentar